пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

   ТИЖДЕНЬ ІСТОРІЇ

Історія змушена повторюватись,

                   тому що ніхто її не слухає.

                                Лоренс Пітер

              З метою виховання в учнів шанобливого ставлення до історії українського народу, розвитку й досягнення  ними суспільно обумовленого рівня компетентності, у школі з 30.01 по 03.02.2017р. було  проведено предметно-методичний тиждень  історії. Це не просто позакласний захід. Це  свято, огляд зробленого, фестиваль знань.

День перший «Україно моя, Україно!»

          У день відкриття тижня у вестибюлі школи було оформлено виставку історичних часописів «Видатні українці», яку учні, батьки та гості  мали можливість оглянути впродовж тижня.  В публічно-шкільній бібліотеці учням було запропоновано огляд історичної літератури, яка рекомендована для позакласного читання та бібліографічна виставка «До історичних джерел», яку організувала бібліотекар, Дзюбук Людмила Володимирівна. Учитель історії Дзюбук О.І. підготувала відеонарис «Історія державотворення України».Члени учнівського  самоврядування провели акцію «Вишиванка - не дрескод, її носить патріот!» Підсумком дня стала інтелектуальне шоу-гра «Видатні українці» для учнів восьмих  класів. Весь день звучали патріотичні пісні…



День другий. «Козацькому роду нема переводу!»


  День розпочався відеонарисом  на тему «Цей день в історії козаччини». Учні 8-го класу підготували  часопис «Козаччина - феноменальне явище в історії України»ю.  Дзюбук О.І. провела урок з історії «Козаччина - сторінка історії, яку ми маємо знати». Протягом дня звучали українські козацькі пісні. Підсумком дня став історичний турнір «Подорож козацькою Україною»


День третій. «Краєзнавчими стежками»


   День розпочався відеожурналом на тему «Подорож Рівненщиною» та оголошенням заходів дня в рамках тижня історії. Випуском  часопису  «Видатні постаті села Погорилівки» займалися учні 6 класу,а старшокласники  представили  екскурс- презентацію «Стежинами мого села» .Педагогом- організатором  була проведена  вікторина «Рівненщина у легендах і датах» для учнів 5-го класу.

День четвертий. «У патріота шанс один – свою Вітчизну захищати!»


    День розпочався відеонарисом   «За що боролися УПА?» У вестибюлі школи учні  10 класу розмістили   часопис «Вони захищали Україну». Протягом дня звучали  повстанські пісні «Зродились ми великої години, з пожеж війни і з полум'я вогнів». Також вчителем історії для учнів 8-го класу  була проведена вікторина «Віват, звитяго!"

День п'ятий. «Історія - скарбниця знань, свідок минулого і повчання для майбутнього».


    На початку  дня  прозвучав радіонарис «Звідки походить вислів Слава Україні!»Учнями школи випускались   художні  часописи на різну  історичну  тематику. Також в цей день проводився конкурс на кращі кросворди і кросдати. Підсумком тижня історії стала літературно – музична композиція «Герої не вмирають». 





Немає коментарів:

Дописати коментар