понеділок, 23 жовтня 2017 р.



Звіт про проведення тижня біології у Поліській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.
Основною метою проведення тижня біології є: виховувати любов до предмету; побачити учнів, у яких інтерес до біології уже сформувався, і привернути увагу тих школярів, які біологію не знають і цікавляться нею мало; розширити знання учнів у різних ділянках цієї науки. Крім того тиждень біології може стати тією спільною справою, що згуртує школярів, допоможе розкрити їх таланти, навчить діяти дружно й організовано, допоможе встановити зв,язки між різними віковими групами.
Для того щоб реалізувати дану мету у Поліській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 17 жовтня  по 20 жовтня 2017 року було проведено тиждень біології. В рамках цього тижня були проведені такі заходи:
·        У вівторок 17 жовтня на лінійці було оголошено про відкриття тижня біології, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами і умовами їх проведення. Під час біологічної гри «Пошук скарбів» найактивнішими виявилися учні 9 класу. Вони першими проявили свою кмітливість та найшвидше віднайшли скарб. Після уроків було проведено прес-конференцію «СНІД – чума XXI століття», де учні 10-А класу дізнавалися про історію виникнення хвороби, шляхи передачі, небезпечність перебігу та корисні поради щодо уникнення зараження цим захворюванням.
·        У середу 18 жовтня було проведено конкурс загадок «На гостину до Флори і Фауни» між командами 1-4 класів. Під час гри учні згадали різноманіття живих організмів нашої місцевості. Також у цей день було проведено інтелектуальний конкурс «Ерудити школи єднайтеся!» під час якого учні 5-11 класів ребуси, кросворди, загадки. За кожну правильну відповідь вони отримували жетони. За підрахунками жетонів найерудованішими стали учні 7 та 11 класів.
Після уроків між учнями 6, 7 та 8 класів стартувала біологічна вікторина. Впродовж гри між командами велася запекла боротьба, і тому у кінці гри перемога дісталася двом командам – 6 та 8 класів.
·        У четвер 19 жовтня відбулася виставка малюнків «Планета Земля в небезпеці!». Крім того цього дня було проведено природознавчу гру «Зоряний час» з природознавства між учнями 5 класу. Під час гри учні згадали основні поняття з курсу природознавства. Перемогу в даному змаганні отримала Люшина Ірина – І місце, а Максимчук Надія зайняла ІІ місце. Після уроків між учнями старших класів (9, 10-А, 10-Б, 11) відбулася інтелектуальна гра « Що? Де? Коли?». Перемогу тримали учні 11 класу, але в кінці вирвалася вперед команда 9 класу, яка і здобула перемогу.
·        У п,ятницю 20 жовтня учні школи переглядали презентації на тему «Видатні вчені-біологи», «Ми за здоровий спосіб життя!». Крім того відбулася виставка найкращих годівничок.
На узагальнюючій лінійці були підведені підсумки тижня біології та нагороджені переможці усіх проведених конкурсів.



Немає коментарів:

Дописати коментар