понеділок, 26 листопада 2018 р.


24  листопада о 14.30 вчителем історії та педагогом- організатором було проведено мітинг- реквієм "Цього дня вони, чекають на тебе",присвячений 85- тим роковинам Голодомору.  До 85-х роковин Голодомору в Україні з'явилось проникливе відео "Ти приніс мені яблуко?", яким киян закликають у суботу прийти до Меморіалу Голодомору і вшанувати пам'ять дітей, що загинули у 1932-1933 роках.


          Відео нагадує про трагедію українських дітей у 1932-1933 роках. У ньому показано тендітну дівчинку серед хлібного поля, яка тулить до грудей колоски. До дівчинки підходить хлопчик-ровесник із сьогодення і приносить їй яблуко. А за кілька секунд це яблуко посеред вогників свічок лягає до ніг бронзової дівчинки з колосками - пам'ятника усім дітям, які загинули в роки Голодомору. "У цей день вони чекають на тебе", - так автори відео закликали українців у суботу прийти до пам'ятників Голодомору, щоб вшанувати 85-ті роковини геноциду.




Як зазначив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, в роки Голодомору саме діти були найвразливішою групою і гинули одними з перших. Тому під час меморіальних заходів, які цьогоріч тривають по всьому світу до роковин Голодомору, кожного дня 85 днів символічно зачитуються імена 85-ти загиблих під час геноциду українських дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар