понеділок, 7 травня 2018 р.

ОБ'ЄКТОВІ ТРЕНУВАННЯ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

05 травня 2018 року в школі проведено об'єктові тренування з питань цивільного захисту.
Класними керівниками у цікавій та змістовній формі було проведено уроки Цивільного  захисту: «Дії учнів під час пожежі»,  «Захисти своє життя. Порядок дій у надзвичайних ситуаціях», «Правила протипожежної безпеки», «Природні надзвичайні ситуації. Правила поведінки під час природних надзвичайних ситуацій», «Засоби захисту органів дихання», «Захисти своє життя. Порядок дій в НС.» , «Порядок інформування населення про екстремальні ситуації та порядок дій»,  «Допоможи собі сам», «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти», «Надзвичайні ситуації, аварії, катастрофи та захист від їх наслідки», «Первинні засоби пожежогасіння» , «Дії учнів за можливих аварій, катастроф, стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій», «Умови та причини виникнення пожеж. Принципи запобігання і гасіння пожеж», «Надзвичайні ситуації», «Безпечна поведінка – запорука здорового та щасливого життя», «Знати, вміти, діяти у надзвичайних ситуаціях».
Головною умовою успішного проведення Дня ЦЗ  була його насиченість практичними заходами, які  викликали жвавий інтерес  в учнів. Педагогічний колектив за сигналами оповіщення організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу, де відбулося практичне відпрацювання  завдань ЦЗ, а саме: використання засобів пожежогасіння, надання долікарської допомоги потерпілим, що отримали травми в наслідок пожежі, дії населення під час захоплення терористами, складання нормативів з ЦЗ учнями 10-11-х класів та  квест «Безпека – це життя» (учні 5-9 –х класів)
По закінченню заходу  було підведено підсумки проведення Дня цивільного захисту, оголошено та нагороджено грамотами найактивніших учасників  Дня цивільного захисту.
День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися у тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.


Квест «Безпека –це життя»
Станція «Пожежна безпека»

Станція «Рятувальний рюкзак»

Станція «Медичний пункт»




Немає коментарів:

Дописати коментар